Befaringen på Gullfjellet søndag 14. juni viser at over halvparten av løypetraséen fremdeles er dekket av snø. Det er flere store fonner før Redningshytten, videre stort sett bart til Korketrekkeren. Selv med noe snøsmelting inn mot løpet vil vi forvente sammenhengende snøføre herfra og de siste 3-4 km til toppen. Men forholdene er likevel fine, så med greie værforhold på løpsdagen vil løpet gå som planlagt til Gullfjellstoppen. Det kan bli noen mindre justeringer i løypetraséen oppover, men dette vil bli godt merket.

All snøen vil gjøre løpsforholdene tyngre i år, noe alle deltakere må ta høyde for. Tenk fottøy i snøen, det blir mange timer i snøen og da blir det kaldt om du blir våt. Hovlandsnuten Opp som ble arrangert 13. juni, hadde også mye snø og de la ut følgende tips før løpsdag, som vi slutter oss til:

  • Trimmere bør velge fjellsko som fottøy, og ellers ha vindtett og varm bekledning. Ha gjerne gamasjar på lur i sekken. Kanskje eit par staver kan hjelpe på turen?
  • Aktive bør ha joggesko med grovt mønster i sålen.
  • Et godt tips er å bruke neoprensokkar for de som har, eller vil skaffe seg. Da holder du varmen bedre i snøen, og det er også forebyggande mot gnagsår for de som er utsatt for denslags.
  • Drikk godt på drikkestasjonane. Når løpet blir over ein time langt er væsketap noe som begrenser prestasjonen i løypa. Mange vil gjerne unne seg ein pakke med gel eller annen form for næring før de bratteste bakkene.
  • Ha med tørt klesbytte til toppen. Da blir det behagelig å heie på toppen, og ikke minst på nedturen.
  • En fordel med snøen er at returen ned igjen blir enklere, så til slutt et litt utradisjonelt tips; ta med rumpebrett på sekken, så blir det ekstra gøy!

 


 
Norengros   ASKO - vi forsyner Norge med mat
 

 Øyrane Torg

   bjelde logo
 
HOKA logo   sport1 oyrane 2l
 

 Besøk også våre andre samarbeidspartnere:
Hella Maskin AS
Sparebanken Vest   Cramo
 
Thunestvedt
GK Norge AS 


Rivenes AS